sobota 6. února 2016

Salmon with herb butter

Ahoj, dnes tu pro vás mám recept na lososa s bylinkovým máslem, je výborný a jednoznačně ho musíte vyzkoušet. 
Nejprve si připravíme bylinkové máslo, které necháme nějakou chvíli změknout. Přidáme nakrájenou petrželku a pažitku. Smícháme s máslem a zakápneme citronem.
Dále si připravíme lososa do marinády. Lososa omyjeme, opepříme a osolíme z každé strany. Přidáme šťávu z jednoho citronu a jedné limetky. Necháme chvíli odležet, mezitím se pustíme do oloupání a nakrájení brambor. Ty následně pokapeme olivovým olejem a posypeme provensálskými bylinkami a sladkou paprikou a dáme péct. Lososa zatáhneme na pánvi bez oleje, následně dáme na deset až dvanáct minut do trouby na cca 200°C. Lososa vždy dáváme prvně na stranu s kůží. Na závěr dozdobíme petrželkou, bylinkovým máslem a citronem. 

Květináčky jsou z Baumaxu.

Dobrou chuť! 
Vaše A,



Žádné komentáře:

Okomentovat